Napušteni prostori u Ilici ponovno žive

Počinje Projekt Ilica: Q’Art koji će tijekom tjedan dana građanima i posjetiteljima Zagreba ponuditi umjetničke, književne, plesne, glazbene i filmske programe u zaboravljenim i zapuštenim prostorima.

Pomalo uspavana Ilica, nagrđena napuštenim dvorištima i uličnim prostorima do 25. svibnja opet će disati punim plućima i dvorištima,  najavljuju organizatori Projekta Ilica: Q’Art dodajući da ta zagrebačka ulica otvara svoja vrata i prozore i poziva sve građane, no i posjetitelje grada, na niz programa.

Programi će se održavati na Rokovom perivoju (umjetnost, glazba), parku Akademije likovnih umjetnosti (ALU), u 9 praznih dvorišnih prostora (izložbe, likovne radionice, knjige), a 20 uličnih izloga postaje izložbeni prostor studenata i umjetnika.

U parku između Ilice i Dalmatinske ulice svakoga dana će se prikazivati filmovi za djecu i odrasle na otvorenom, a i Britanski trg će nam ispričati svoju umjetničku priču. Posjetitelje očekuje čak 26 umjetničkih i participativnih radionica, 19 predavanja i prezentacija, 16 umjetničkih performansa, 9 umjetničkih izložbi te 8 koncerata klasične i jazz glazbe,  ističu organizatori.

Ovaj petogodišnji razvojni projekt autorski potpisuju i organiziraju Aleksandar Battista Ilić i Ivana Nikolić Popović, uz suorganizaciju Akademije likovnih umjetnosti, Grada Zagreba, Hrvatskog klastera konkurentnosti kreativnih i kulturnih industrija te uz pokroviteljstvo Ministarstva kulture i Ministarstva državne imovine, Sveučilišta u Zagrebu i Turističke zajednice grada Zagreba, a jedan od partnera projekta je i HRT.

Detalje o programu tog atraktivnog festivala doznala je ekipa emisije Dobro jutro, Hrvatska: