Sve je spremno za kraljevsko vjenčanje

Oči cijelog svijeta sutra će biti uprte u Veliku Britaniju. U Windsoru je sve spremno za spektakl godine i vjenčanje princa Harryja i američke glumice  Meghan Markle.

Princ Harry i Meghan Markle danas su odradili probu vjenčanja u dvorcu. Riješena je i posljednja dvojba - mladenkin otac, zbog bolesti, neće biti na ceremoniji, do oltara će je dopratiti princ Charles

Palača je objavila da je princu Charlesu zadovoljstvo što može na takav način izraziti dobrodošlicu gospođici Markle u kraljevsku obitelj. Njezina majka dopratit će je do kapelice Saint George.Nakon vjenčanja, par će se gradićem provozati u kočiji pred 100 tisuća obožavatelja. Silne su mjere osiguranja, zatvaraju se ceste oko gradića. Sve je spremno za spektakl, završena je i svadbena torta od limuna, koju je par naručio, sutra će joj samo dodati ukrasno cvijeće.

Princ Harry, šesti u nasljednom redu za britansko prijestolje, i Meghan Markle, američka humanitarka i glumica, vjenčat će se točno u podne u zamku koji je rezidencija kraljevske obitelji još od 11. stoljeća.Vjenčanje princa Harrya i Meghan, poput onoga princa Charlesa i lady Diane 1981. ili princa Williama i Kate Midellton 2011., izravno će pratiti milijarde ljudi diljem svijeta, pa tako i u našoj zemlji.

Spektakularno vjenčanje sutra možete izravno pratiti na našem Četvrtom programu. Posebna emisija, koju će voditi Elizabeta Gojan, počinje u 12.15.