Baletni "Mali princ" na pozornici osječkog HNK

Ne prestaje se pričati o kazališnom čudu, kažu svi oni koji su u njemu sudjelovali u osječkom Hrvatskom narodnom kazalištu. Baletni je to Mali princ, nastao prema poznatom romanu koji je u ovoj predstavi ujedinio austrijske baletne soliste i male osječke baletane.

Kako je istaknuo koreograf Reiner Feistel, taj balet dokaz je da je umjetnost najčvršća spona između duša i naroda. Njegove koreografije u sebi nose veliku ljubav i duboku emociju, a ljude s manama i nedostacima ne izvrgava ruglu.

Nakon intenzivnih priprema došli smo u Osijek postaviti "Malog princa". Riječ je o prekrasnom umjetničkom djelu. Drago mi je da ovu izuzetnu koprodukciju mogu postaviti u ovakvom lijepom kazalištu,  rekao je Reiner Feistel.

"Mali princ" uči nas da istinski vidjeti možemo samo srcem, da se jedino tako možemo zaista zbližiti.

Suradnja osječkog HNK-a i austrijskog Europaballetta traje već pet godina. Ova predstava u jednoj prelijepoj klasičnoj priči spaja naše soliste, umjetnike Odjela za suvremeni ples osječke Glazbene škole Franje Kuhača i polaznike Baletnog studija osječkog HNK-anapomenuo je autor rasvjete i videodizajna Philipp Preis.

Nakon prošlotjedne premijere, izvedba Malog princa u osječkom HNK-u na rasporedu je još večeras.