Projekt "I ja putujem" - da ne bi ljetovanje bilo luksuz

Bliži se ljeto, omiljeno doba godine za djecu koja najviše uživaju u praznicima i ljetovanju. Nažalost, za veliki broj obitelji u Hrvatskoj, odlazak na ljetovanje je luksuz koji si ne mogu priuštiti. Kako bi to promijenila, Zaklada Hrvatska za djecu ove je godine osmislila projekt pod nazivom I ja putujem.

Ovim projektom će za 13 obitelji biti omogućeno ljetovanje na moru ili u unutrašnjosti Lijepe naše, a Zaklada će se potruditi da im na tom putovanju ništa ne nedostaje. Potrebite obitelji s djecom prijavile su se na poziv koji je bio objavljen na službenoj internet stranici Zaklade.

Zaklada Hrvatska za djecu osnovana je od strane Vlade Republike Hrvatske prije 10 godina. Cilj joj promicanje dobrobiti osobnih i imovinskih prava i potreba djece. Siromaštvo i s njim povezana diskriminacija te socijalna isključenost najviše pogađaju upravo djecu i mlade.

Više o projektu ispričale su u emisiji Dobro jutro, Hrvatska Renata Gubić, upraviteljica Zaklade "Hrvatska za djecu" i Ozrenka Čolić, stručna suradnica Zaklade "Hrvatska za djecu".