Natječaj za najbolji neobjavljeni hrvatski povijesni roman

Gradska knjižnica Kaštela raspisuje natječaj za najbolji izvorni neobjavljeni hrvatski povijesni roman pisan na hrvatskomu jeziku, izvijestilo je Društvo hrvatskih književnika (DHK).

Knjižnica navodi kako natječajem želi potaknuti obogaćivanje žanrovske raznolikosti hrvatske književnosti te poticati zanimanja za hrvatsku povijest, povijesni roman i književno stvaralaštvo, a cilj mu je i upoznavanje šire javnosti s događajima iz hrvatske povijesti na što zanimljiviji način.

Natječaj je otvoren do 5. srpnja, a rezultati će biti objavljeni u rujnu ove godine. Najbolji rukopis odabrat će članovi povjerenstva - predsjednik Društva hrvatskih književnika Đuro Vidmarović, književnici Nevenka Nekić i Miroslav Međimorec te ravnateljica Gradske knjižnice Kaštela Renata Dobrić.

Autor najboljega hrvatskog povijesnog romana dobit će novčanu nagradu u iznosu deset tisuća kuna, a roman će biti objavljen u nakladničkoj kući Naklada Bošković, s kojom autor sklapa ugovor, te u sunakladništvu s Gradskom knjižnicom Kaštela.

Nagrađeni roman i autor premijerno će se predstaviti u prosincu u Kaštelima, na Dan Gradske knjižnice Kaštela i u povodu obilježavanja njezine 20. obljetnice.

Rukopis mora biti napisan na računalu, veličine od 10 do 15 autorskih araka, pisan oblikom slova Times New Roman, veličina 12, prored 1,5 na bijelomu papiru formata A4. Uz njega je obvezatno priložiti i elektronički zapis teksta (na CD-u, DVD-u ili USB-u).

Dostavlja se u četiri primjerka na adresu Gradske knjižnice Kaštela - Za natječaj "Najbolji neobjavljeni hrvatski povijesni roman", Trg palih za domovinu 1, 21212 Kaštel Sućurac.

Natječaj je javan, a rukopisi se predaju pod zaporkom. Organizator moli autore da na rukopis romana napišu zaporku, a uz rukopis prilože zapečaćenu omotnicu u kojoj se nalaze: zaporka, ime i prezime autora, telefon, adresa, e-mail, OIB i IBAN.