Looking for cooking

Već nekoliko godina Udruga nastavnika u djelatnosti ugostiteljskog obrazovanja UNUO organizira brojne edukativne radionice kako bi osobama s invaliditetom olakšala pristup tržištu rada. U udruzi je šestero zaposlenih kuhara kojima kontinuiranim obrazovanjem žele povećati radnu te sposobnost za samostalni život.

Marija Mateša
je kuharica, šefica i mentorica ostalim kolegama. U dvije godine, koliko je ovdje, znatno je napredovala. I Marijina pomoćnica Anamarija Rašić  uživa u svome poslu. Brzo je, kaže, svladala sve kako treba.Trenutačno se provodi projekt financiran iz fondova EU-a "Nautički gastroturizam" - za edukaciju predavača mentora za osposobljavanje brodskih kuhara i pomoraca. U tijeku su i pripreme za projekt "Looking for cooking" koji financira Ministarstvo turizma. Malim ugostiteljskim kamionom planiraju posjetiti Slavoniju te svojim kuhanjem i odnosom prema radu pokazati da mogu baš kao i svi drugi.

Osim edukacije i prilagodbe osoba s invaliditetom za svakodnevni život, Udruga nastavnika u djelatnosti ugostiteljskog obrazovanja UNUO osposobljava i turističke vodiče upravo za te osobe.

O projektu Looking for cooking u emisiji Dobro jitro, Hrvatska govorili su Vedran Habel, predsjednik Udruge nastavnika u djelatnosti ugostiteljskog obrazovanja i Olivera Šarić, pomoćnica ministra turizma.