Globalni festival ekstremnog sporta turistički mamac u Osijek

Zasigurno nitko prije dvadesetak godina nije mogao očekivati da će Osijek, iako nadaleko poznat kao grad sporta i dobre zabave, postati etablirano regionalno središte urbane kulture. No, jednostavna ideja nekolicine entuzijasta, koja se počela rađati sredinom 90-ih, poput snažne navale adrenalina uskoro je probudila nadu mnogih zaljubljenika u ekstremni sport.

Naime, riječ je o ideji jedinstvenog festivala koji bi u opuštenom druženju pružio BMX, SKATE i INLINE natjecanja, dok bi naposljetku raznovrstan program urbane kulture u večernjim satima bio zaokružen energičnim tulumima i koncertima.

Upravo je to recept za uspjeh Pannonian Challengea, sada već globalno poznatog festivala ekstremnog sporta, koji krajem svibnja slavi  devetnaestu godinu postojanja.

Jedinstvena lifestyle priča će biti zastupljena na skorašnjem, 19. Pannonian Challengeu, koji će od 30. svibnja do 2. lipnja u Osijek donijeti pregršt adrenalina i dobre zabave, a najbolji svjetski ekstremni sportaši će opet poletjeti skate parkom poput komaraca, simbola cijelog festivala.

Koliko je festival daleko dogurao, dovoljno govori činjenica da su nagrade za najbolje vozače na samim počecima bile simbolične, dok danas nagradni fond cijelog natjecanja iznosi gotovo 100 tisuća kuna – što je među najvećim nagradnim fondovima ekstremnih natjecanja u Europi.

Također, naspram prvih nastupa lokalnih bandova u sklopu festivala prije petnaestak godina, na ovogodišnjem izdanju će gostovati najbolja imena regionalne urbane glazbene scene, koje će predvoditi Psihomodo Pop, Who See, Urban & 4, M.O.R.T. i Brkovi.

Naposljetku, zahvaljujući ovom poznatom adrenalinskom festivalu, Osijek je tijekom cijele godine počeo živjeti urbanu priču, jer je moderni skate park nedavno postao trening kamp mnogih ekstremnih sportaša koji se pripremaju za nadolazeće Olimpijske igre u Tokiju 2020. godine., dok veliki planovi za formiranje multifunkcionalnog Action sport trening kampa, gdje će uz nadogradnju skate parka biti napravljeni i novi poligoni, samo oslikavaju blistavu budućnost koja čeka Pannonian Challenge.