U Bjelovaru se beru - priče

U središnjem gradskom parku u Bjelovaru djeca su mogla brati - slikovnice.

Manifestacijom "Uberi priču" Gradska knjižnica Petra Preradovića 11. godinu, u suradnji s izdavačkom kućom "Mala zvona", na taj način djecu potiče na čitanje koje, dokazano, utječe na njihov emotivni i socijalni razvoj.

Prvašići su među stotinjak slikovnica domaćih autora mogli izabrati desetak naslova, a književnice Sanja Lovrenčić, Ivana Guljašević i Snježana Husić pričama su ih motivirale na čitanje.

Ja se nadam da akcija barem djelomice ispunjava svoju svrhu - da potiču ljubav prema knjizi kod najmlađih. U u svakom slučaju donosi im djela domaćih autora jer pravila su berbe da se beru slikovnice koje su kvalitetne, nove i potpuno domaći proizvod,  rekla je književnica Sanja Lovrenčić.

Djeca imaju sve manje vremena za čitanje, a treba im to vrijeme. Mi smo svi užurbani, djeca imaju masu školskih i izvanškolskih obaveza, a to su neprijatelji čitanja. Ovakav program skreće pozornost na knjigu i na čitanje, te na to koliko je čitanje potrebno za zdravo i sretno odrastanje,  napomenula je voditeljica Dječjeg odjela knjižnice Vjeruška Štivić.