Upoznajte zbor Društva japanskih zborista

Danas u HNK Zagreb izniman glazbeni događaj:  popularnu Devetu simfoniju Ludwiga van Beethovena uz soliste i prvake HNK i japanskog tenora Kunihita Hiyoharu, nastupit će i zbor Društva japanskih zborista.

Prenoseći poruku mira, maestro Hiroto Kiyohara od 1983. godine priprema i izvodi 9. simfoniju diljem svijeta - svake godine s drugim zborom. Koncert se održava u povodu 25. godišnjice diplomatskih odnosa između Japana i Hrvatske.

Ove godine Hrvatska i Japan slave 25 god diplomatskih odnosa, pa je to bio dodatni razlog da izaberu gostovanje u Hrvatskoj a to sve ne bi bilo moguce bez podrske i dobre volje HNK.

Zbor koji je dosao u Hrvatsku broji 55 clanova, prvi puta su u našoj zemlji i jako uzbuđeni zbog prilike sto mogu nastupiti sa HNK umjetnicima, te nakon toga kratko proputovati i upoznati Hrvatsku o kojoj su već jako puno culi i vidjeli na prezentacijama u Japanu.

U emisiji Dobro jutro, Hrvatska gostovali su Društvo japanskih zborista na čelu s Hirotom Kiyoharom i Jelena Yamasaki, japanska nevjesta.