Iranski oskarovac Farhadi na čelu žirija Sarajevo Film Festivala

Ususret 24. Sarajevskom filmskom festivalu, koji se održava u kolovozu, u Zagrebu su  predstavljene zanimljivosti ovogodišnjeg filmskog okupljanja.

Jedan od najistaknutijih filmaša današnjice, dvostruki dobitnik Oscara, iranski scenarist i redatelj Asghar Farhadi bit će na čelu žirija natjecateljskog programa igranoga filma. Publika će moći pogledati i njegov najnoviji film "Everybody knows" s Penelope Cruz i Javierom Bardemom u glavnim ulogama,a potvrđeni su i mnogi drugi ovogodišnji hitovi.

Što se tiče regije, mislim da je ponuda super i da su filmovi kvalitetni. Hrvatska prednjači sa svojim filmovima tako da ćemo u svim kategorijama natjecateljskog programa imati jedan do dva filma iz Hrvatske,  ističe direktor Sarajevo Film Festivala Mirsad Purivatra.

Iz Hrvatske stižu i dvije članice žirija - redateljica Antoneta Alamat Kusijanović i glumica Judita Franković Brdar. Mislim da će biti jako uzbudljivo. U prvom redu sam počašćena i nadam se da ću pogledati puno dobrih filmova i ponešto naučiti,  kaže Judita Franković Brdar.

Sarajevski filmski festival zasigurno će i ove godine od 10. do 17. kolovoza biti jedno od središta filmskog svijeta.