Ari Turunen: Protiv arogancije najbolje se boriti – obrazovanjem

S finskim novinarom i publicistom Arijem Turunenom u emisiji Knjiga ili život razgovarali smo o njegovim knjigama prevedenim na hrvatski jezik: „Ljubim ruke, milostiva“ te „Zar ne znaš tko sam ja? Povijest arogancije“.

„Često i glasno smijanje odlika je glupih i neodgojenih ljudi; to je način na koji gomila iskazuje naivnu radost zbog naivnih stvari, i to nazivaju veseljem.“ Tako je lord Chesterfield učio sina davne 1748. godine.

Kratka povijest lijepog ponašanja „Ljubim ruke, milostiva“ finskih novinara i publicista Arija Turunena i Markusa Partanena upravo je objavljena na hrvatskom u prijevodu Kristine Špehar Vuković.

Pogledajte uvodni prilog o Turunenovoj knjizi „Zar ne znaš tko sam ja?“, koju je preveo Boris Vidović, emitiran prošloga ljeta u emisiji Kulturni kolodvor:




Ari Turunen bio je jedan od brojnih zanimljivih gostiju Zagreb Book Festivala, a ugostili smo ga i u emisiji Knjiga ili život, koju cijelosti možete pogledati na usluzi HRTi, i pratiti ponedjeljkom na HRT3 te na Facebooku.