Tim Oluja - pobjednici "Ponosa Domovine"

Sve važniju ulogu u prenošenju znanja o hrvatskoj povijesti i posebno o Domovinskome ratu na mlade ima natjecanje Ponos Domovine. Naša ekipa posjetila je ovogodišnje pobjednike tog natjecanja u novomarofskoj srednjoj školi.

Ponos Domovine je natjecanje sportsko-edukativnog karaktera - rješavali smo eliminacijske testove u svojim školama preko Carneta, zatim smo u poluzavršnici u Varaždinu također rješavali testove, međutim tu su dodane i sportske discipline, ispričao je Dalibor Gredelj.

U polufinalnom natjecanju je bilo 60 ekipa i iz svake regije plasirale su se 2 najbolje ekipe u finalno natjecanje pa je tamo bilo 12 najboljih, kaže Ela Sakač.

Postati Ponos Domovine nije jednostavno - bilo je preko 2000 natjecatelja ove godine, samo doći u finale je veliki uspjeh, a ostvariti 1. mjesto još i više naravno, poručio je Dominik Bešenić.

Pobjedili su, kažu s vrlo malom razlikom u odnosu na drugoplasiranu ekipu iz Delnica, a druga ekipa iz njihove škole pod nazivom "Bljesak" osvojila je 3. mjesto pa su također ponosni na njih.