Rekordni hrvatski nanbudo reprezentativci

Najbolji europski nanbudaši bili su gosti emisije Dobro jutro, Hrvatska. Na nedavno održanom Europskom nanbudo prvenstvu hrvatska reprezentacija je osvojila čak 18 medalja i proglašena je najboljom reprezentacijom prvenstva!

Nanbudo je relativno nova borilačka vještina japanskog podrijetla. Osnovao ju je Yoshinao Nanbu 1978. godine. Ima mnogo korijena u japanskim borilačkim vještinama aikidu, karateu i judu.

Europsko nanbudo prvenstvo održano je proteklog vikenda u Parizu. Hrvatski borci osvojili su ogromnih 18 medalja na Europskom prvenstvu u Nanbudu koje se održavalo u francuskom glavnom gradu Parizu. Već nakon prvog dana natjecanja, hrvatski su reprezentativci osvojili 12 medalja. U muškoj apsolutnoj kategoriji hrvatski predstavnici odnijeli su sva tri odličja: Petar Jakopec - zlato, Mihael Župančić - srebro, Josip Crnković - bronca. Doris Babić, Gabriela Redžić i Dorotea Župančić osvojile su ekipno srebrnu medalju. Ekipno muški, broncu su osvojili Petar Jakopec, Petar Marković, Matej Krnjić, Mihael Župančić i Josip Crnković.

Doris Babić je u kategoriji juniorki osvojila 2. mjesto u katama i 1.mjesto u borbama (ju randori) te ekipno u katama 2. mjesto i ekipno u borbama 2. mjesto. Petar Jakopec osvojio je u kategoriji seniori do 84 kg 3. mjesto u borbama (ju randori), a u apsolutnoj kategoriji 1. mjesto u ju randoriju te u kategoriji seniora ekipno 3. mjesto u katama i ju randoriju.

O velikom uspjehu govorili su prof. dr. sc. Leo Rafolt, izbornik i trener reprezentacije, te reprezentativci Mihael Župančić, Gabriela Redžić i Josip Crnković, a vježbe su izvode su izvodili Petar Marković, Petar Jakopec, Doris Babić, Dorotea Župančić i Matej Krnjić, uz pratnju Zlatka Redžića.