Vrući vikend uoči Animafesta

Odbrojavanje je počelo. Svjetski festival animiranog filma, zagrebački Animafest, počinje 4. lipnja, no ljubitelji animiranog filma već za vikend u parku Ribnjak mogu besplatno pogledati odabrane filmove s prošlogodišnjeg izdanja.

Program je posvećen 50. obljetnici serijala "Profesor Baltazar", koji je doživio svjetsku slavu i bio prodan u više od 30 zemalja. Na Animafestu će biti prikazano oko 400 filmova iz 44 zemlje, a ovogodišnja je tema - horor.

Sretni smo što možemo ugostiti više od 200 autora i drugih profesionalaca iz svijeta animacije i ponovno ponuditi i svjetskoj animacijskoj sceni i domaćoj publici izbor najbolje recentne i povijesne animacijske produkcije,  istaknuo je umjetnički ravnatelj Animafesta Daniel Šuljić.

Vodstvo Animafesta najavilo je obiteljski kino-piknik, Animafest Open Air u parku Ribnjak, za subotu 2. lipnja. U 21,30 sati počinju filmski programi 28. Svjetskog festivala animiranog filma. Park Ribnjak u protekle je tri godine postao nezaobilaznom destinacijom djece i roditelja koji u njemu mogu iskusiti sjajnu festivalsku atmosferu i prije negoli Animafest službeno započne.

Projekcije su besplatne, a na programu su prošlogodišnji pobjednici Animafesta: Ježeva kuća Eve Cvijanović (Nagrada publike), Crvena kornjača Michaëla Dudok de Wita (Grand Prix Velikog natjecanja dugometražnog filma) i Noćna ptica Špele Čadež (Grand Prix Velikog natjecanja kratkometražnog filma).