Koncerti, koncerti...

Kao i svakog petka glazbeni kritičar Dubravko Jagatić najavljuje koncerte na klupskoj sceni.

Kako je počeo mjesec lipanj tako koncerti niču jedan za drugim i tako više puta na dan. U Osijeku se održava Pannonian Challenge kojega, u Vintage Industrial baru se održava Zagreb Music Confernece a u Zaboku finale najstarijeg hrvatskog rock festivala HGF. Večeras u klubu Regenerator u Zaboku veliko finale na kojem ćemo saznati ovogodišnjeg pobjednika. Prošle je godine pobijedila grupa Lika Kolorado, koji također nastupaju večeras zajedno sa pobjednicima iz 2016. godine grupom Tight Grips. Goste finala nakon proglašenja pobjednika razveselit će nastup grupe TBF.

Subota, 2. lipnja

Sutra se na Jarunu u zagrebu održava We Love Sound festival za ljubitelje elektronskog zvuka a na Šalati Psihomodo Pop slavi 30 godina zmaja. 30 godina je prošlo od njihovog debi albuma „Godina zmaja" i 35 godina od kada su se prvi puta okupili i zasvirali što je sve zajedno više nego dovoljan povod za veliki slavljenički koncert Davora Gopca i njegovih rokera. Devet studijskih albuma i na desetke hitova počevši upravo od evergrina sa albuma „Godina zmaja" kao što su: „Ramona", „Frida", „Kad sam imao 16", „Ja volim samo sebe". „Telegram Sam", „Nebo", „Leteći odred" itd. Bit će to jedan od onih koncerata za pamćenje i vjerujem vrlo emotivan i za bend i za publika ali i odličan provod za sve.

Tko neće ići na koncert Psihomodo popa na Šalatu može na krov Muzeja suvremene umjetnosti gdje sutra započinje još jedno Ljeto u MSU i to koncertom grupe Boa. Koliko čujem biti će to njihov posljednji koncert iza kojeg navodno najavljuju konačni razlaz. Svejedno, odlična prilika za uživanje u njihovim najvećim hitovima. Kad veće spominjem Ljeto u MSU nakon Boe nas očekuju još koncerti grupa: Kojoti, Chui, Hladno pivo, Repetitor i Mayales. Program za svaku pohvalu!

Srijeda, 6. lipnja

U srijedu u Močvaru dolazi kanadska indie grupa Wolf Parade. Iza njih su četiri studijska albuma i status izuzetno važnog sjevernoameričkog indie rock benda. Do nedavno je trajala njihova petogodišnja pauza ali su krajem prošle godine za poznatu nezavisnu etiketu Sub Pop objavili novi album „Cry Cry Cry". Inače, jedan od članova grupe Wolf Parade Dan Boeckner u toj je pauzi sa svojom djevojkom Alexei imao synth punk grupu Handsome Furs sa kojom je već u više navrata gostovao u Hrvatskoj a jedan od detalja koji ga krasi je tetovaža na njegovoj ruci na kojoj piše „Ravno do dna" jer čovjek obožava grupu Azra i njihov album „Ravno do dna". Stoga svi u srijedu u Močvaru pa možda netko prepozna nešto od Azre.

Četvrtak, 7. lipnja

U četvrtak 7. lipnja u Umagu počinje festival Indirekt kojega još nazivaju u svjetionikom nezavisne umjetnosti a traje od četvrtka do nedjelje 10. lipnja. U ta četiri dana nastupit će čitav niz izvođača iz Hrvatske i inozemstva kao što su Lovely Quinces, Jonathan, Punčke, Sara Renar, NLV, Tus Nua, Dogs In Kavala, Svemirko itd. U četvrtak 7. lipnja počinje i nova sezona koncerata na Tvrđavi Sveti Mihovila u Šibeniku i to koncertom Damir Urbana i njegove četvorke. Mora se priznati da ekipa koja organizira koncerte svake godine iznenađuje odličnim programom pa nas tako ove godine nakon koncerta Urbana između ostalih čeka još nastup Gibonnija, Massima, Maria Biondia, Krudera i Dorfmeistera, te Roisin Murphy i na  kraju ovogodišnje koncertne sezone i nastup Bryana Ferrya.