Virtograd u razrednoj nastavi

Projekt "Virtograd u razrednoj nastavi" Ministarstvo znanosti i obrazovanja podržalo je drugu godinu za redom i trenutno se provodi u sedam zagrebačkih osnovnih škola: OŠ Dobriše Cesarića, OŠ Ive Andrića, OŠ Tina Ujevića, Prva Katolička škola u Gradu Zagrebu, OŠ Petra Zrinskog, OŠ Lotrščak i OŠ Ružičnjak.

Glavni cilj projekta je povećati mogućnost da djeca izvan redovitog odgojno-obrazovnog sustava steknu dodatna znanja i vještine, da otkriju i razviju svoje talente, svoju posebnost i jedinstvenost, kreativno se izraze, razviju poduzetnički duh i radne navike, što će stvoriti temelj da se razviju u autentične pojedince koji će moći kao odrasle osobe kvalitetnije i bolje doprinijeti razvoju sebe, svoje zajednice i hrvatskog društva općenito.

Nikada dosta ideja kako odgajati našu djecu - kako istaknuti priče uspješnih pojedinaca te ​pozitivne vrijednosti na kojima su od talenta gradili uspjeh, pomoću marljivog i predanog rada.

Kakav je put do uspjeha i kakav je projekt Virtograd objasnili su u emisiji Dobro jutro, Hrvatska Ivona Zgrabljić, predsjednica udruge Put do uspjeha i autorica projekta Virtograd Mihaela Koren, učiteljica i voditeljica projekta Virtograd u OŠ Dobriše Cesarića.