Zatvoren "Floraart" - izložbu razgledalo oko 280.000 posjetitelja

U nedjelju navečer zatvorena je 53. Međunarodna vrtna izložba "Floraart" koju je u sedam dana održavanja na zagrebačkom jezeru Bundeku razgledalo oko 280.000 posjetitelja, što je oko 15 do 20 posto manje posjetitelja nego lani.  

Međunarodna vrtna izložba Floraart najveći je hortikulturni događaj u ovom dijelu Europe koji okuplja brojne domaće i strane izlagače. Posjetitelji su imali priliku vidjeti mnoga idejna rješenja uređenja vrtova i zelenih površina, nove tehnike aranžiranja cvijeća, novitete u biljnoj proizvodnji i vrtnoj mehanizaciji, prezentacije raznih proizvođača biljnih materijala. Bio je organiziran i bogat kulturno-umjetnički program, predavanja i radionice te prigodna prodaja cvijeća i sadnica na više od 70 prodajnih mjesta kao i bogata ugostiteljska ponuda.

Koji su rezultati Hrvatskog kupa florista, kako je završilo natjecanje učenika srednjih škola i kakvi su općenito dojmovi nakon zatvaranja Floraarta ispričale su u emisiji Dobro jutro, Hrvatska Palma Omrčen, dipl. ing. Voditeljica florističkih natjecanja, Zrinjevac i cvječarica Ivana Stilinović.