Miljenko Talan - najbolji i najtolerantniji razrednik na svijetu

Sve ono što su svom razredniku Miljenku Talanu željeli reći na rastanku, maturanti 4. G varaždinske Elektrostrojarske škole napisali su na tridesetak papirića kojima su oblijepili njegov automobil parkiran ispred škole. Uz poruke da je najbolji i najtolerantniji razrednik na svijetu, ispričali su se što su mu dali dodatnog posla.

Maštovitim odorama, pjesmom i veseljem varaždinski su se maturanti oprostili od srednje škole. No ono što su napravili učenici 4. G razreda Elektrostrojarske škole ulazi u povijest. Odlučili su zahvaliti svom razredniku na, u nas, neviđen način - 25 učenika zalijepilo je poruke na njegov automobil.

Reakcija razrednika, profesora informatike bila je nesvakidašnja - odlučio je da papiriće pet dana ne skida s automobila.

Poruke su nastale spontano, neke su bile i poprilično komične, a učenici su to napravili sasvim spontano jer, kažu, Miljenko Talan je najbolji profesor na svijetu. Imao je puno razumijevanja za nas, nekad smo izostajali, nismo se ponašali korektno, brinuo se o nama, ističu.

Ni razrednik im nije ostao dužan. Smatram da ima puno boljih razrednika, ljudi, ali ja sam imao sreću da budem razrednik jednom divnom razredu, kaže skromni profesor.

Vijest o lijepoj gesti učenika brzo se proširila gradom. U međuvremenu je profesor naljepnice s automobila skinuo, no čuva ih kao uspomenu na kako kaže - fantastične četiri godine.