29. Brodsko glazbeno ljeto

Brodsko glazbeno ljeto je jedinstvena kulturna manifestacija u Slavonskom Brodu čiji je cilj predstaviti brodskoj publici klasičnu i suvremenu glazbenu umjetnost. Osnovana je 1990. godine i održava se redovito u ljetnim mjesecima. Nastoji zadovoljiti kulturne potrebe slušatelja svih uzrasta, a osobito onih mlađih kojima posvećuje posebnu pažnju.

Ovogodišnje Brodsko glazbeno ljeto svečano će otvoriti članovi Zagrebačkoga gradskog kazališta Komedija večeras u 19.30 sati izvedbom mjuzikla 'Čarobni Broadway', koji obuhvaća glazbene brojeve iz najpoznatijih svjetskih mjuzikala.
 
29. Brodsko glazbeno ljeto donosi bogat glazbeni program, točnije 16 događanja koja će se održati u Kazališno-koncertnoj dvorani Ivana Brlić- Mažuranić, u Franjevačkom samostanu, na Trgu Ivane Brlić- Mažuranić , u Glazbenoj školi Slavonski Brod te u prostoru Tvrđave. Među vrhunskim koncertima jazz, klasične i etno glazbe svakako treba istaknuti i koncert grupe Cubismo i Jazz orkestra HRT-a koji će se održati 26. srpnja 2018. u sklopu svečanog zatvaranja Brodskog glazbenog ljeta. 

Što sve očekuje posjetitelje na ovogodišnjem Brodskom glazbenom ljetu u emisiji Dobro jutro, Hrvatska otkrila je ravnateljica KKD Ivana Brlić Mažuranić Sanja Nuhanović: