Đelo Hadžiselimović bira ime maloj morskoj lavici na 93. rođendan Zoološkog vrta

Danas Zoološki će vrt grada Zagreba slavi devedeset i treći, a mala morska lavica prvi rođendan. Zato središnja svečanost počinje u 11 sati ispred nastambe morskih lavova. Tamo će razigranoj mališanki ime nadjenuti Đelo Hadžiselimović, a cijela će obitelj morskih lavova biti počašćena posebnom tortom od ribica.

Danas je za posjetitelje Vrta upriličen bogat program – od zanimljivih edukacija preko radionica do zabavnih sadržaja. Zajedničko im je promicanje očuvanja biološke raznolikosti.

U Edukacijskom centru zainteresirani mogu doznati sve o međunarodnoj kampanji Šuma bez pjesme. Cilj te kampanje je zaštita ptica pjevica u jugoistočnoj Aziji. Ispred Tropske kuće posjetitelji mogu upoznati gmazove - od osnovnih karakteristika do njihove raznolikosti. Hrabriji će moći dodirnuti zmiju i agamu. Kontakt sa živim životinjama moguć je i u edukativnom kutku o beskralješnjacima. Posjetitelji će u ruku moći primiti paličnjaka i voćnog kornjaša.

Kreativci će pune ruka posla imati u Kineskom paviljonu. Tamo će se od papira i špage izrađivati životinjske uši i repovi. Na poligonu ispred Lavljeg mosta najmlađi će posjetitelji moći upoznati izazove s kojima se u prirodi susreću lavovi. Za djecu će biti organizirano i bojenje lica po uzoru na omiljene im životinje, a na dobro raspoloženje poticat će ih i maskote stanovnika Zoološkog vrta.