19. regata Fiumanka

More ispred Rijeke zabijelilo je stotine jedara - počela je 19. Fiumanka. Točno u 14 sati tradicionalno su ispred riječkog lukobrana zajedrile dvije regate - deveta Rotary i šesta Europska medijska regata.

La Voce del Popolo je pobjednička ekipa 6. Europske medijske regate na kojoj je startalo deset posada. Na prvo mjesto popeli su se s drugog mjesta u prvom krugu. Pobjednici prvog kruga, ekipa RTV Slovenije, u ukupnom poretku nakon drugog plova su četvrti.

Druga u ukupnom poretku je jedrilica MTV-a, a Kanal Ri zadržao je treće mjesto. Ekipa HRT-a u ukupnom poretku završila je kao osma, a jedrilica Radio Rijeke i Radio Sove na posljednjem je mjestu.

Sve skupa je uvod u veliku Fiumanku koja će startati sutra u podne i za koju je prijevljeno 200 jedrilica. 

A na Rivi Boduli i platou ispred Terminala u Rijeci jutros je otvorena akcija 'Kupujmo hrvatsko, koja je ove godine dio 19. regate Fiumanka. U 20 godina održavanja akcije bitno je povećana svijest o potrebi kupovanja hrvatskih proizvoda.

Sve je jasnija i važnost promocije hrvatskoga gospodarstva, a time i očuvanja postojećih te otvaranja novih radnih mjesta.

Na riječkom izdanju akcije "Kupujmo hrvatsko" predstavljaju se poduzetnici iz 19 županija, rekao je potpredsjednik Hrvatske gospodarske komore Josip Zaher. Dodao je kako proizvodi s oznakom hrvatske kvalitete imaju do 60 posto veću šansu da se nađu u košarici hrvatskoga potrošača ili turista.