Kamo izaći ovih dana? Preporuka Dubravka Jagatića

Glazbeni kritičar Dubravko Jagatić i jutros je u emisiji Dobro jutro, Hrvatska najavio brojne zanimljive koncerte po dobrom starm pravilu - za svakog ponešto.

Subota 9. lipnjaSutra nas očekuju tri velika koncerta. Na Šalati nastupa Neno Belan, na krovu MSU - Kojoti a u Rovinju Sophie Ellis Bextor. Krenimo redom. Šalata se pokazala kao idealna ljetna pozornica kojoj nije odolio ni Neno Belan i koji će sutra izvesti svoje najveće hitove, a ima ih! Osim toga, u goste je pozvao Gibonnija, Opću opasnost a po prvi će puta predstaviti i pjevačicu Nikolinu Belan odnosno svoju kćer.
Tko je raspoložen za malo žešći rock'n'roll neka svakako ode na krov MSU-a gdje nastupaju Kojoti koji upravo posljednjih par tjedana snimaju pjesme za novi album koji bi se do kraja godine trebao pojaviti u prodaji. Kratki podsjetnik da su Kojoti prošle godine ostvarili možda jedan čak i najbolji come back na domaćoj sceni vrativši se na pozornice nakon punih 16 godina pauze na opće oduševljenje publike a kako možemo čuti - bolji i svježiji nego ikada.
Sutra na rovinjskoj plaži Porton Biondi nastupa i Sophie Ellis Bextor koja svojim nastupom otvara Rovinj Summer Music festival. Inače Sophie nastupa i povodom novog izdanja Rovinj Beach Polo Cupa na kojem će nastupiti i Franka Batelić. Dakle, Spohie je poznata kao pjevačica i model, tijekom karijere je objavila šest studijskih albuma a jedan od njezinih najvećih hitova je i Murder on the Dancefloor koji upravo gledamo i slušamo a ove bi godine trebala objaviti i novi album The Song Diaries. Inače u sklopu Rovinj Summer Music festivala nastupit će još Mario Biondi i Vesna Pisarović.

Četvrtak 14. lipnja


 
U ponedjeljak u Močvari vrlo zanimljiv koncert jer nastupa ruska grupa Phurpa. Grupa moskovskih umjetnika koja izvodi tradicionalnu ritualnu glazbu drevnih glazbenih kultura Egipta, Irana i Tibeta. Vrlo mistično i moćno!
No važna doza rock'n'Rolla stiže ravno iz Kalifornije u Hard Place u četvrtak 14. lipnja i zove se The Bellrays. Jedna nevjerojatna kombinacija funka punka rocka i soula i eksplozivne energije ponajprije zahvaljujući sjajnoj pjevačici Lisi Kekauli. Grupa je osnovana još 1990. godine a od tada su objavili sedam albuma sa glazbom koja je doista jedna nevjerojatna mješavina Princea, The Stooges, Jamesa Browna, Howlin' Wolfa, Led Zeppelina, Ette James i još koječega. Moja topla preporuka za ovaj odličan bend i njihov nastup u Hard Placeu u četvrtak 14. lipnja.