U Slavonskom Brodu počelo glazbeno ljeto

Gostovanjem kazališta "Komedija" u Slavonskom je Brodu petak otvoreno 29. Brodsko glazbeno ljeto.

Ta respektabilna kulturna manifestacija već gotovo tri desetljeća publiku daruje vrhunskim glazbenim događajima. Do kraja srpnja na čak četiri gradske pozornice bit će izvedeno 16 domaćih i gostujućih programa.

Bivšem rokeru Ervinu Baučiću kazalište je drugi dom. A pred brodsku publiku, kaže, izlazi s posebnim poštovanjem. Publika zna prepoznati kad netko daje sve od sebe. I što se toga tiče, ovdje mi je uvijek poseban užitak nastupati,  rekao je Baučić.

U uspješnicama s brodvejskih dasaka Brođani su uživali. Ovaj program je nastao u suradnji s američkim veleposlanstvom prije 3 mjeseca. Brod je treći grad koji je imao priliku čuti koncert "Čarobni Broadway",  istaknuo je ravnatelj ZGK „Komedija“ Krešimir Batinić.

A u nastavku Brodskog glazbenog ljeta slijede još mnoga iznenađenja. Veliki dio programa održava se na platou ispred koncertno-kazališne dvorane, a dio programa je u Franjevačkom samostanu,  napominje ravnateljica KKD-a "Ivana Brlić Mažuranić" Sanja Nuhanić.

Ukupno će biti šesnaest koncerata za sve ukuse: osim daška s hrvatskih i svjetskih pozornica, i domaće glazbene snage pokazat će što znaju: Brodski tamburaški orkestar predstavit će se u utorak programom filmske glazbe.

Izvest ćemo obrade i transkripcije najvećih majstora filmske glazbe poput Williamsa ili Moriconeanajavljuje voditelj Brodskog tamburaškog orkestra Damir Butković.

Na četiri gradske pozornice izmjenjivat će se koncerti do kraja srpnja, a sve završava nastupom Jazz orkestra HRT-a i Cubisma.