Proizvodnja meda na Korčuli

Na Otoku Korčuli posjetili smo obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo Vlaha Komparka. Vlaho se bavi maslinarstvom i pčelarstvom a svoje proizvode odnedavna predstavlja u posebnoj kušaonici gdje možete doznati sve o nastanku meda, maslinova ulja i džema od smokava visoko vrijednih proizvoda ovog obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva.

Na obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu Vlaha Komparka na Korčuli otvorena je kušaonica u kojoj posjetitelji mogu kušati različite vrste meda. Uz to, tu posjetitelji mogu doznati sve o proizvodnji meda i poslu pčelara.

Vlaho će rado povesti posjetitelje i na obližnje brdo gdje su smještene njegove košnice. Sa pčelarstvom se upoznao dok je studirao agronomiju, a danas je jedan od vodećih pčelara u Dalmaciji. Sav med prodaje na kućnom pragu.

Uz med, od sljedeće godine Vlaho najavljuje i proizvodnju medovine. No nije sve na ovom obiteljskom gospodarstvu krenulo od pčela. Razvoj ovog OPG-a počeo je obnovom od djeda naslijeđenih maslinika. OPG Vlaha Komparka poznat je i po proizvodnji maslinova ulja.