Zašto je mjesto radnje romana bugarske autorice Valčanove Krk?

Uoči današnjeg i sutrašnjeg druženja s čitateljima u Zagrebu bugarska spisateljica Ina Valčanova otkrila nam je među ostalim i detalje o projekt Europa iznutra i izvana koji je sufinanciran u sklopu inicijative Kreativna Europa.

Europa iznutra i izvana književni je program čiji je cilj promicanje kvalitetne suvremene europske književnosti. U sklopu programa bit će objavljeno deset romana afirmiranih autora, a organizirani su i dolasci devetero autora u Zagreb. Romani su povezani zajedničkom temom otuđenja u različitim formama.

Prva dva romana iz spomenutog projekta objavljeni su krajem travnja ove godine, a radi se o djelima bugarske autorice Ine Valčanove „Otok Krah“ i „Kraju samoće“ njemačkog autora Benedicta Wellsa.

Ina Valčanova radnju svojega romana smjestila je na otok Krk, a u tom djelu se tematizira i horoskop, te uloga sudbine u ljudskim životima.

Bugarska autorica jučer je predstavila svoj roman u klubu Vinyl, danas u 17 sati će se s čitateljima družiti Profilovoj knjižari u Bogovićevoj ulici, a sutra u 19 sati u klubu Booksa sudjeluje na programu Autor protiv autora.

Gostovanja autora nastavit će se do srpnja 2019. godine.

Pogledajte gostovanje spisateljice Ine Valčanova, prevoditeljice njezina romana Ksenije Banović te urednice u izdavačkoj kući Hena.com i voditeljice projekta Europa iznutra i izvana Ane Hadžić u emisiji Dobro jutro, Hrvatska: