Kako suzbiti korištenje alkohola kod djece i mladih na kraju školske godine

Suzbijanje zlouporabe alkohola kod djece i mladih u povodu kraja školske godine 2017 /18 bio je tema konferencije za novinare koja je danas odsržana u zgradi Gradske uprave. Na konferenciji jedna od sudionika bila je i zamjenica gradonačelnika Jelena Pavičić Vukičević.

Kraj školske godine i proslave koje se u našem gradu organiziraju na Bindeku i Jarunu iz godine u godinu iza sebe ostavljaju poražavajuću statistiku. Od 1000 djece , mahom 15 godišnjaka 2015 godine 100-ti njuh je tražilo pomoć a 15 - toro ih je hospitalizirano.

A da bi se doskočilo opijanju djece, uz vrad svih službi i njihove programe, poručila je zamjenica gradonačelnika Jelena Pavičić Vukičević: Nužna je reakcija roditelja koji mogu uz škole pomoći da se zadnji dan škole pamti po dobroj atmosferi, selfiju koji će svoje mjesto imati na društvenim mrežama.

U svakom slučaju i ove godine osnovnoškolci iz klupa izlaze idućeg petka. Kako će se oni pamtiti svoj odlazak iz osnovnih škola ponajviše će ovisiti o školama iz kojih izlaze, stručnim službama te roditeljima. Ne bude li tu koordinacije ponovno će pune ruke posla imati policija, liječnici i službe koje brine o dobrobiti djece.