Za aceto od smokve priznanje Superior Taste Award

Krsto Matulić, vlasnik OPG-a Matulić iz Pašmana, primio je u Bruxellesu priznanje Superior Taste Award za aceto od smokve - Pašman Libre. U postupku ocjenjivanja "na slijepo" sudjelovalo je 175 vrhunskih chefova i sommeliera iz eminentnih svjetskih organizacija, javljaju Naši školji.

Na svečanoj dodjeli u Cercle Royal Gaulois u glavnome gradu Belgije, OPG Matulić dobio je priznanje za svoj jedinstveni aceto uz još 1849 proizvoda iz 90 zemalja svijeta. Krsto Matulić komentirao je priznanje: Bila nam je velika čast drugu godinu za redom prisustvovati jednom takvom međunarodnom događaju gdje smo bili među najmanjim proizvođačima. Izvanredan je osjećaj kad ti veliki svjetski chefovi stisnu ruku i čestitaju na odličnom proizvodu i dodijele nagradu za rad i trud. I ove godine, ističe, on i supruga Ana stekli su nova poznanstva koja su im otvorila i nove poslovne mogućnosti.

Priznanje Superior Taste Award za aceto od smokve Pašman Libre OPG Matulić osvojio je 22. svibnja, i to dvije zvjezdice za kvalitetu, što znači da su dobili između 82,9 i 87,9 posto bodova - najviše za okus.

Aceto od smokve Krsto Matulić počeo je proizvoditi 2015. godine. Puno je, kaže, istraživao i učio od najboljih svjetskih proizvođača aceta u talijanskoj Modeni, a Pašman Libre priprema isključivo od pašmanskih smokava. Godišnje OPG Matulić proizvede oko 200 litara aceta od smokava, pakiraju ga u bočice dizajnirane u nagrađivanom Hand dizajn studiju u Zagrebu, pišu Naši školji.