Obnovljena i modernizirana Medicinska škola u Rijeci

Kako bi se osiguralo kvalitetno izvođenje nastave u skladu s Državnim pedagoškim standardom, Primorsko-goranska županija uložila je oko 11 milijuna kuna u potpunu rekonstrukciju zgrade Medicinske škole u Rijeci.

Projekt rekonstrukcije obuhvaćao je sanaciju krovišta i fasade, izmjenu vanjske stolarije, radove na uređenju unutrašnjih prostora, nabavku školskoga i ostalog uredskog namještaja te računalne opreme.

Tim povodom ,zgradu škole, koja se proteže na pet etaža i 3.500 metara četvornih, posjetio je župan Zlatko Komadina, koji je nakon obilaska obećao pomoć Primorsko-goranske županije, u izgradnji školske dvorane - jedinog segmenta koji nedostaje u odvijanju nastave.

Ravnatelj Medecinske škole Alen Vukelić iznimno je zadovoljan ulaganjem županije te je naglasio da je to najveća strukovna škola u Primorsko-goranskoj županiji. Pohađa ju 794 učenika u 31 razrednom odjeljenju. Prednost ove lokacije je i blizina Kliničkoga bolničkog centra Rijeka te prostora laboratorija u Cambierijevoj ulici, koji škola koristi za izvođenje praktične nastave.

Medicinska škola u Rijeci partner je Medicinskoj školi Ante Kuzmanića Zadar - mjestu izvrsnosti strukovnog obrazovanja i osposobljavanja te kandidatu za Regionalni centar kompetentnosti, naglasio je ravnatelj Vukelić.