15. Velesajam kulture: ulična umjetnost i rođendan Multimedijalne kolibe

S naglaskom na 'street artu' do 16. lipnja u prostorima Studentskog centra održava se 15. Velesajam kulture, a u slavlju mu se pridružuje i Multimedijalna koliba koja obilježava svoju petu godišnjicu.

Naglasak programa Velesajma bit će na street art umjetničkom izričaju koji se unutar Studentskog centra profilirao kao jedna od konstantnih točaka sastajanja umjetnika i publike,  najavila je Kultura promjene SC-a.

Sadašnje i buduće studente OKO i Lunar upoznat će sa svojim radom i tehnikama koje koriste na radionicama, a tijekom trajanja Velesajma nastajat će i novi murali - Lunar u suradnji s Ronaldom Aleksanderom Lindgreenom i Miljenkom Bengezom te Chez, Sarme i novosadski gost Piros kao dio projekta Opens na putu.

U suradnji s Udrugom Smokvica organizirana je jednotjedna radionica 'skejtanja' za najmlađe, čime se najavljuje i nastavak velesajamskih aktivnosti kroz nastavak uređenja vanjskih prostora i rada na pričama o 'street artu' tijekom cijele godine.

Ulaz na festivalska događanja je besplatan, a detaljan program nalazi se na Facebook stranici Velesajma kulture.

Multimedijalna koliba umjetnička je organizacija koju vode plesna umjetnica Zrinka Šimičić Mihanović i dramaturginja i radiofoničarka Pavlica Bajsić Brazzoduro, a pod svojim 'krovom' nudi utočište autorima iz raznih  djelatnosti s ciljem stvaranja zajedničkih projekata i poticanja intermedijalne, interdisciplinarne i intergeneracijske suradnje, kontinuiteta i zajedništva. 

Njihovi višegodišnji programi su Improspekcije i Plan za bijeg, a Hoerspiel: mala igra za slušanje (i gledanje), Nestajanja, Eter nad Berlinom, Ja pa ti pa mi, samo neke od plesnih i radiofonijskih predstava koje stvaraju.

Svoju će obljetnicu proslaviti u formi retrospektive, kratkoga filma, piknika, koncerta, zajedničkoga kuhanja i noćnih razgovora. Osim Hoerspiela, od čega će se prihod dati u dobrotvorne svrhe, ulaz na programe je slobodan.


Raspored retrospektive Multimedijalne kolibe:
PETAK, 15. lipnja 2018.
17:30 - Dubravko Mihanović: Porculan / iz ciklusa „Plan za bijeg“@ Polukružna dvorana Teatra &TD
18:00 - Sunčica Sodar / Hrvoje Korbar: Ne mogu nastaviti. Nastavit ću / iz ciklusa „Plan za bijeg“ @ Polukružna dvorana Teatra &TD
20:30 - Pavlica Bajsić Brazzoduro: HOERSPIEL: mala igra za slušanje (i gledanje) @ Atrij  i Polukružna dvorana Teatra &TD – IZVEDBA ANTI PERKOVIĆU U SPOMEN
22:00 - Noćni razgovori: Kolibinih 5 - Utočište ili banana? @ Atrij Teatra &TD
SUBOTA, 16. lipnja 2018.
11:00 - Zrinka Šimičić Mihanović: Ja pa ti pa mi: Sadi gradi @ Polukružna dvorana Teatra &TD - PREMIJERA
12:00 - Hrvoje Korbar / Nina Bajsić: Drvo koje je pjevalo @ Polukružna dvorana Teatra &TD - PRETPREMIJERA
13:00 - Kolibin piknik: koncert Nine Bajsić i gostiju / performans Ane Horvat: Što ima za ručak? @ Atrij Teatra &TD
17:00 - Zrinka Šimičić Mihanović: Nestajanja @ Francuski paviljon