Centar za odgoj i obrazovanje Zagreb dobio novi ugostiteljski praktikum

Centar za odgoj i obrazovanje u Zagrebu nedavno je dobio novi praktikum koji je financiran sredstvima Grada Zagreba. Novi će praktikum od nove školske godine znatno olakšati izvođenje praktičnog dijela nastave za više od 200 učenika s poteškoćama u razvoju.

Na fakukltativnom predmetu domaćinstvo učenici će u ovom praktikumu osim pripreme jela stjecati znanje o temeljnim vrijedostima svakodnevnog života. Praktikumu se raduju i profesori i učenici. Spojiti će se ovdje teorijski dio nastave s onom praktičnom, koja je obvezna za polaznike ovog centra.

Škola je ovo u kojoj se nastavnici ne fokusiraju samo na teškoće učenika, nego i na njihove prednosti i talente. Jedina je ovo srednja škola u kojoj učenici imaju topli obrok, ističe ravnateljica Đana Baftiri, a praktikumom će biti uključeni i u njegovu pripremu te posluživanje. Osim redovite nastave, ovdje vode brigu i o izvannastavnim aktivnostima.

Srednja škola Centar za odgoj i obrazovanje u Zagrebu ima više od 200 učenika od 16. do 21. godine koji se obrazuju prema programu niže stručne spreme - za pomoćne kuhare i konobare, pomoćne cvjećare i pekare, pomoćne galanteriste i instalatere, pomoćne knjigoveže itd. Pri upisu u školu prate kretanje na tržištu rada. 50% učenika zaposli se odmah nakon završetka školovanja.