Izložba 'Odrastanje Kurta Cobaina' sljedeći mjesec u Irskoj

Izložba posvećena preminulom frontmanu Nirvane Kurtu Cobainu otvara se idući mjesec u Irskoj. Na njoj će biti prikazana zbirka predmeta pjevača grunge rocka koje je izabrala njegova obitelj.

Na izložbi pod nazivom 'Odrastanje Kurta Cobaina'  moći će se razgledati pjevačevi crteži i skice, odjeća i automobil i deseci njegovih osobnih predmeta od kojih neki od njih nikad nisu bili prikazani javnosti. Cobain, irskoga podrijetla, umro je 1994. u dobi od 27 godina ispalivši si metak u glavu.

Pjevačeva kći Frances Bean Cobain i majka Wendy O'Connor bit će među članovima obitelji koji prisustvuju otvorenju Muzeja ikona stila u Newbridgeu, 50 kilometara jugozapadno od Dublina.

Oduvijek su mi o mojem ocu pričale baka i tete, istaknula je Frances Bean Cobain u izjavi za Reuters. Silno sam uzbuđena  zbog toga što će njihov pogled na to što je Kurt bio biti proslavljen s Nirvaninim fanovima širom svijeta, dodala je pjevačeva kći.

Posjetitelji će moći vidjeti Cobainove dječje crteže junaka crtanih filmova, rukom pisane pjesme i plavi automobil 'Dodge Dart' iz 1965. Nadamo se da ćemo ovom izložbom vratiti fokus na Kurtove korijene, viziju i umjetnički genij i inspirirati ljude da sačuvaju vlastitu kreativnost i dječju radoznalost, rekla je Cobainova  sestra Kim.

U malom muzeju u okrugu Kildare izloženi su odjevni predmeti koje su voljele nositi Audrey Hepburn, Elizabeth Taylor i Grace Kelly a ranije su bile organizirane i izložbe posvećene Michaelu Jacksonu i Princeu.

Vlasnik muzeja William Doyle rekao je da je ideja za izložbu proizašla iz njegovog prijateljstva s pjevačevom obitelji. Obitelj ima osjećaj da ga na taj način vraćaju kući, kazao je.

Izložba 'Odrastanje Kurta Cobaina' otvara se 19. srpnja i traje do kraja rujna.