Dubravko Jagatić probrao je koncertnu ponudu

Glazbeni kritičar Dubravko Jagatić kao i svakoga petka u emisiji Dobro jutro, Hrvatska najavio je niz zanimljivih koncerta. U moru koncerata izdvojio je nekoliko događanja koja ne bi valjalo propustiti.

Subota, 16. lipnja
Sutra se nastavlja Ljeto u MSU-u nastupom grupe Chui koji su nedavno objavili novi singl „Pogledaj" u suradnji sa sjajnim riječkim pjevačem Borisom Štokom. Idealna prilika za sve koji još nisu doživjeli grupu Chui uživo da ih pogledaju na krovu MSU-a i poziv svima kojima svjetsko nogometno prvenstvo nije najvažnija stvar na svijetu.Sutra počinje i jedan od najpoznatijih hrvatski festivala elektroničke glazbe Slurp koji se održava u tvrđavi Punta Christo u Štinjanu kraj Pule tijekom slijedeća četiri mjeseca u četiri navrata. Dakle, 16. lipnja, 14. srpnja, 11. kolovoza i 22. rujna.


Nedjelja 17. lipnja

U nedjelju se na nasipu kraj kluba Močvara održava PotPiknik. Svojevremeno vrlo popularan web portal danas više ne postoji ali su pokrenuli ovaj simpatičan piknik koji traje od dva sata poslijepodne pa do osam navečer.

Uz niz radionica poput cirkuske radionice zračnih akrobacija, radionice slastica ili radionice izrade zmajeva za najmlađe, svaki put sviraju bendovi pa tako i ove nedjelje. Tako na ovogodišnjem PotPikniku nastupa grupa Žen, ESCLife, Neon Lies i Paul Walrus. Sve je besplatno.Utorak 19. lipnja
U Vintage Industrial Baru u utorak će se održati promocija albuma "LADO Electro 2.0 Memorabilium". Riječ je o drugom studijskom izdanju projekta LADO Electro koji autorski potpisuju Boris Harfman, solist Ansambla LADO i Hrvoje Crnić Boxer.

Na albumu su surađivali s Ladaricana i glazbenicima Ansambla LADO, jedinog profesionalnog folklornog ansambla u Hrvatskoj. Bit će to jedinstveni live spoj elektroničke i tradicijske glazbe i ako se mene pita jednog od najboljih albuma objavljenih ove godine u Hrvatskoj. Iskrena i topla preporuka za njihov nastup uz napomenu da je ulaz besplatan.Na žalost istu večer još jedan sjajan koncert ali je u pitanju jedan posve drugačiji glazbeni žanr. „Body Count is in the house!“ Ice-T i njegov eksplozivni bend Body Count trebali su u utorak 19. lipnja nastupiti u Tvornici kulture ali se pokazalo da je Tvornica premala da primi sve njihove obožavatelje pa je koncert preseljen u Boćarski dom.

Riječ je o jednom od najvažnijih bendova kada govorimo o spoju repa i metala. Ovaj crossover trash bend nastao je u Los Angelesu 1990. godine a predvodi ga karizmatični reper i glumac Ice-T. 1. lipnja započela je njihova velika europska turneja na kojoj sviraju najviše pjesama sa njihovog sad već kultnog prvog albuma „Body Count" nakon kojega su objavili još pet albuma i trenutno pripremaju novi koji bi se trebao pojaviti u prodaji 2019. godine. Eksplozija strasti, repa i glasnih gitara!