"Biciklistima" posebno priznanje žirija u Annecyju

Nakon što je na netom završenom Animafestu u Zagrebu animirani film "Biciklisti", koji je oživio umjetnost i likove splitske slikarske ikone Vaska Lipovca, osvojio nagradu za najbolje hrvatsko ostvarenje, s jednog od najcjenjenijih svjetskih festivala animiranog filma stigle su sjajne vijesti.

"Biciklisti", čiju režiju, scenarij i montažu potpisuje Veljko Popović,  dobili su posebno priznanje žirija u kategoriji kratkog filma na 42. međunarodnom festivalu animiranog filma u Annecyju.

U telefonskoj izjavi za HRT Popović se prisjetio svojeg filmskog debija: Mi smo debitirali u Annecyiju prije deset godina i otada je sve bilo kao u snu – deset godina od Annecyja, deset godina rađenja filmova… Ovo je bila fantastična kruna te desetogodišnjice i nadam se da je to uvertira za sljedećih deset godina, rekao je popović.

Iznimno mi je drago dobiti to priznanje i imati priliku na taj način slaviti rad Vaska Lipovca koji je umjetnik koji zaslužuje još veću pozornost. Nadam se će i ovaj moj film na neki način pridonijeti tome,  dodao je Veljko Popović.