Na rođendanu Laube

Zagrebačka kuća za ljude i umjetnost Lauba slavi sedmi rođendan. A torta ne ide bez izložbe koju je za ovo slavlje priredio umjetnik Silvio Vujičić.

Silvio Vujičić djeluje kao likovni umjetnik i modni dizajner. Radove je izlagao na brojnim grupnim i samostalnim izložbama. Kao i u dosadašnjim radovima, očekuje od promatrača da se angažira i bude spreman na znatiželjno istraživanje i propitkivanje.

Svaki format problematizira neko od područja kojim sam se bavio kroz svoje stvaralaštvo. Tu postoje teme koje su osobne prirode, a tu su i teme koje se tiču parfema, otrova, sadomazohizma i snova,  kaže Vujičić.

U proteklih sedam godina mnogobrojnim izložbama i projektima Lauba se uspješno nametnula kao nezaobilazno mjesto hrvatske kulturne scene.

Nastojimo stvarati suvremene urbane i kulturne sadržaje za mladu publiku. Želja nam je promovirati suvremene umjetnike, pogotovo mlađu generaciju – i to ne samo kroz izložbe radova iz privatne zbirke koja nam je dana na raspolaganje, već i izložbama novih radova,  objašnjava kustosica Laube Jelena Pavlinušić.

Za rođendanski tulum pobrinuo se DJ Bocca Sofistfunk, koji se ne ograničava glazbenim pravcima ili razdobljima, pa kombinira stariju i noviju produkciju te razne stilove.