Festival Garden ostaje u Tisnom

Tišnjani su odlučili - i dalje žele biti meka partijanerima. Općinsko vijeće stavilo je izvan snage svoje prijašnje odluke. Naime, dva tjedna nakon što su im je dali - Vijeće je poništilo dozvolu za rad Vortexu, baru zbog kojega su organizatori Gardena i najavili odlazak iz Tisnoga.

Nakon dva tjedna, dozvole su Vortexa izvan snage. Raditi - ne smiju. Tema je na dnevnom redu opet - zbog skupine građana iznajmljivača turističkog smještaja. Prijašnje odluke Vijeća nazvali su nepromišljenima. Skeptični su domaći, čini se, prema turizmu bez Gardena.

Ovdje je riječ o volji građana koja je iznimno dokumentirana i to je jedini razlog zbog kojeg ovdje raspravljamo,  kaže predsjednik Općinskog vijeća Tisno Petar Jakovčev (SDP).

Ne žele otjerati, kažu Tišnjani, 20 tisuća gostiju dubokog džepa, ali ne žele ni podmetati nogu domaćima. Činjenica je da ljudi ne žele da Garden ode prije vremena,  komentira predstavnica iznajmljivača Sandra Perina.

Vlasnici Vortexa su ogorčeni i najavljuju da neće odustati bez pravne borbe. U pitanje dovode i peticiju zbog koje se opet propitivala njihova dozvola.
Kad smo kontaktirali ljude došli smo do saznanja da se nisu uopće potpisali, a njihovo je ime tamo,  tvrdi vlasnik Vortexa Mario Živković.

Ime Gardena ipak će se još vezivati uz Tisno: Pregovaramo kako bismo produžili ugovor, zasigurno ga namjeravamo produžiti za još 3 godine, znači do kraja sezone 2022. godine,  najavljuje direktor Garden festivala Nick Colgan.