Počinje vrijeme ljetnih festivala

Glazbeni kritičar Dubravko Jagatić kao i svakoga petka u emisiji Dobro jutro, Hrvatska najavio je niz zanimljivih koncerta.

Petak 22. lipnja

Počelo je vrijeme ljetnih festivala pa danas najavljujemo samo festivale. Za početak jedan potpuno novi festival. Split dobiva svoj prvi rock festival pod nazivom Fibra Fest. Održava se danas i sutra odnosno 22. i 23. lipnja na Tvrđavi gripe a sudeći po izvođačima provod je zagarantiran: Let 3, koje gledamo u jednoj posve novoj verziji njihovog hita „Izgubljeni" na kojem im se pridružio TBF a budu li danas i sutra u Splitu, vjerujemo da će se pridružiti Letu3. Osim njih tu su i Kojoti, Partibrejkersi, Vojko V, Jonathan, M.O.R.T., Kranšvester, High 5, Irena Žilić, Markiz, Rolo, Rezerve i Slow Motion Suicide. Više nego dobar popis izvođača za prvo izdanje festivala Fibra.

Ponedjeljak 25. lipnja

U ponedjeljak 25. lipnja na plaži Zrće počinje Hideout Festival sa mnoštvom DJ-a sa svih strana svijeta a u srijedu 27. lipnja u Tisnom i Love International festival. Međutim, INmusic festival se 13. godinu za redom održava u Zagrebu na jezeru Jarun od ponedjeljka 25. do srijede 27. lipnja. Na tri glavne pozornice i niz manjih i ove godine čitav niz sjajnih izvođača: David Byrne, Nick Cave And The Bad Seeds, zbog kojega su mnogi krajem prošle godine otišli na njegov koncert u Ljubljanu ili Beograd jer je preskočio Zagreb ali evo nam ga sad na INmusic Festivalu. Tu je i jedan od trenutno najhvaljenijih rock bendova na svijetu Queens Of The Stone Age, potom premijerno u Hrvatskoj St. Vincent, a tu su još i The Kills, Frank Turner & The Rattlesnakes, Alice In Chains, Interpol, Portugal The Men… te čitav niz domaćih i regionalnih izvođača. Inače, INmusic festivalu sve više raste reputaciju širom svijeta zbog čega ga nerijetko strani mediji nazivaju jednim od najboljih open air festivala u Europi pa niti ne čudi što je festival gotovo rasprodan i svake godine sa sve više gostiju iz inozemstva.