Trijumf Vatrenih nad Argentinom pratilo više od 1,7 milijuna gledatelja

Pobjedu hrvatske nogometne reprezentacije nad Argentinom sa 3:0 na Svjetskom nogometnom prvenstvu  u Rusiji u četvrtak navečer na Drugom programu (HRT-HTV2) pratilo je 1.759.747 gledatelja, pokazuju preliminarni podaci o gledanosti.

O velikom  zanimanju za ovaj susret u kojem je Hrvatska izborila nastup u osminu finala govori i podatak kako je 73,6 posto onih koji su bili pred svojim malim ekranima gledalo upravo ovu utakmicu, što znači kako ju je pratilo sedam od deset gledatelja koji su bili pred malim ekranima.

Pored toga, nekoliko desetaka tisuća gledatelja širom zemlje ovu je utakmicu pratilo u kafićima, organizirano na trgovima hrvatskih gradova kao i putem interneta, tako da je ukupan broj gledatelja još i znatno veći.

Hrvatska radiotelevizija za je svoje gledatelje osigurala prijenose za sve 64 utakmice sa Svjetskog nogometnog prvenstva. Uz to, moguće ih je pratiti i na posebnom eksperimentalnom programu u visokoj razlučivosti (eng. high definition – HD), koji nosi oznaku HRT 2 HD te na Drugom programu Hrvatskog radija (HRT – HR 2).

Sljedeći nastup izabranika Zlatka Dalića bit će protiv Islanda u utorak 26. lipnja u 20.00 sati u Rostovu na Donu.