Pola stoljeća Picokijade

Picokijada - najveća turistička manifestacija kontinentalne Hrvatske u svom jubilarnom 50. izdanju od 29. lipnja do 1. srpnja bit će najatraktivnija do sada.

Svečano je otvorenje predviđeno za subotu, 30. lipnja u 22 sata. Pola sata kasnije uslijedit će središnji događaj manifestacije - izvest će se scenski prikaz "Legenda o Picokima" koji je i proglašen nematerijalnim kulturnim dobrom Republike Hrvatske i to u režiji Krešimira Dolenčića.

Na Velikoj pozornici uz Stari grad, veliku bitku i obranu Đurđevca od Osmanlija ove će godine "oživjeti" više stotina glumaca, mnoštvo konjanika i statista s impozantnim zvučnim, vizualnim, pirotehničkim i scenskim efektima.

Ovogodišnja Picokijada podijeljena je u pet dijelova: kulturno-povijesni, tradicijski, gastronomski, zabavni i sportski program. Posjetitelji će moći uživati i u tri velika koncerta glazbenih legendi - Massima, Petra Graše i S.A.R.S.-a.

Domaćini očekuju između 30 i 40 tisuća posjetitelja. Ukupno će sudjelovati čak 2.500 sudionika, a redatelj najlegendarnijeg scenskog prikaza 'Legende o Picokima' Krešimir Dolenčić pobrinut će se za brojna iznenađenja.

Više o spektakularnoj turističkoj manifestaciji u emisiji Dobro jutro, Hrvatska ispričali su Marijan Ružman, direktor Picokijade, redatelj Krešimir Dolenčić, Hrvoje Janči, gradonačelnik grada Đurđevca, Kristina Benko, voditeljica vokalnog ansambla Đurđevčice i novinarka Anđela Lenhard Antolin.