INmusic - brojne svjetske zvijezde i oko 100.000 posjetitelja

Na Jarunu danas počinje 13. izdanje INmusic festivala, a u tri dana, od 25. do 27. lipnja, na najvećem hrvatskom open-air fesivalu očekuje se da će brojne svjetske glazbene zvijezde gledati oko 100.000 posjetitelja.

Po procjenama organizatora, festival na Jarunskom jezeru tijekom tri dana održavanja moglo bi posjetiti 90.000 ljudi, a s posjetiteljima kampa, u kojem će velika većina biti posjetitelji iz inozemstva, mogao bi doseći ukupno 100.000 ljudi.

Danas nastupaju Queens Of The Stone Age, David Byrne, The Kills, Franck Carter & The Rattlesnakes, Superorganism, Témé Tan, Them Moose Rush, Straight Mickey And The Boyz, False Heads, Tyger Lamb, Rival Bones, Tus Nua, Nellcote i Grapevine Babies.

Glavne zvijezde drugog dana, 26. lipnja, su Nick Cave i njegovi The Bad Seeds, a svirat će i St. Vincent, Bombino, Jinx, Reykjavíkurdætur, Šumski, Koala Voice, Irena Žilić, J.R. August, ZMaJ, Lika Kolorado, Ischariotzcky i Bad Notion. INmusic festival je među 12 najpopularnijih festivala na svijetu.

Trećeg i posljednjeg dana, 27. lipnja, Interpolu i Alice In Chains pridružit će se Portugal. The Man, General Elektriks, PINS, Tschegue, Super Besse, She Loves Pablo, Moskau, Sana Garić, Killed A Fox, Cubies, Rens Argoa i Futurski.

Nmusic festival je rasprodan drugu godinu za redom. U utorak, 19. lipnja, organizacija INmusic festivala #13 službeno je obustavila prodaju festivalskih i dnevnih ulaznica zbog popunjenosti festivalskih kapaciteta.

Organizatori INmusic festivala već su započeli pripreme za 14. INmusic, koji će se održati od 24. do 26. lipnja 2019. godine.