Predstavljanje: "Nikolay Vasilevsky" i "Samostan Craven Hill" Mislava Gleicha

U zagrebačkoj Booksi večeras će se predstaviti mladi pisac Mislav Gleich. Njegove knjige Nikolay Vasilevsky i Samostan Craven Hill predstavit će književni teoretičar i kritičar Tin Lemac te autor. Knjige je izdala izdavačka kuća Nova knjiga Rast u veljači ove godine.

Novela apsurda Nikolay Vasilevsky može biti gledana kao kritika suvremenog engleskog društva, premda je na površini to priča o samoproglašenom „plemiću" koji je u svoj podrum zatočio šezdesetogodišnjeg mjesnog pekara Ognjena i koji, usprkos tome, vodi naizgled idiličan život sa suprugom i kćerkom.

Roman Samostan Craven Hill triler je o dvanaestogodišnjoj Rosalie Travers koja je ujesen 1947. poslana da provede tjedan dana u benediktinskom samostanu u engleskoj regiji Shropshire – samostanu koji nastanjuju sumnjivi svećenici koji očigledno skrivaju mračnu tajnu.

Ovo su prve objavljene knjige Mislava Gleicha koji se pisanjem odmalena, a trenutno završava drugu godinu na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, gdje studira anglistiku i komparativnu književnost.