Trill Blues Festival

Trilj postaje prijestolnica bluesa. Thrill Blues festival započinje  6. srpnja, a u Cetinsku krajinu pristižu najveća imena svjetskog bluesa. Uz to što će uživati u dobroj glazbi, svi gosti koji stignu u ovaj grad na Cetini imati će što za vidjeti.

Festival sa svojim programom upotpunjuje program triljskog ljeta i oplemenjuje kulturno-turističku ponudu grada Trilja i cijele Splitsko-dalmatinske županije.

Prvog dana, u petak 6. srpnja, ljubitelji bluesa moći će posjetiti radionicu Blues at School, edukativni bluse sat u kojem će se djeci i zainteresiranima održati predavanje o počecima i razvoju bluesa.

Subotu 7. srpnja u Gradskom parku Trilj održat će se Gastro show sa specijalitetima triljskog kraja, a predvečer kreće glavni glazbeni program Festivala. Svi koji žele provesti cijeli dan u Trilju i doživjeti ga u punom sjaju mogu se okušati u raftingu, jahanju, biciklizmu te upoznati kulturnu baštinu Trilja i okolice kroz lokalitete: Utvrda Nutjak, Tvrđava Čavina, Grabske mlinice, Tilurij.

U gradskom parku će nastupiti Vlatko Stefanovski Trio (blues aranžman), James & Black (SAD/Italija), Fire Rats with Yogi Lonich (SAD/HR), Tomislav Goluban, Ozone iz Trilja i D'Bluz iz Sinja.

U savršenom ambijentu, na obali rijeke Cetine, posjetitelji će moći uživati u savršenoj blues glazbi, ali i fenomenalnom gastro showu dok će sve završiti velikim jam sessionom svih izvođača i gostiju na prekrasnoj pozornici.