Koncerti, festivali, koncerti...

Glazbeni kritičar Dubravko Jagatić kao i svakoga petka u emisiji Dobro jutro, Hrvatska najavio je niz zanimljivih koncerta.

Petak 29. lipnjaDanas i sutra se održava deseto izdanje festivala Grr i to u Kninu na Kninskoj tvrđavi. S obzirom na ovogodišnji popis izvođača Grr Festival postaje jedan od boljih ljetnih festivala koje valja posjetiti. Tako večeras nastupaju: Sara Renar, Porto Morto, Mayales i Dr. Smeđi Šećer a sutra 30. lipnja: Mnogi Drugi, Cinkuši, Kawasaki 3P i gosti iz SAD-aMike Parker's Trio Theory. U sklopu festivala je najavljen i kulinarski show, niz radionica, kamp a organizirali su i vožnju kajacima ili kanuima Krkom. Sve zajedno zvuči kao ideja za odličan provod u Kninu!

Klub mladih Donji Miholjac odlučio napraviti svoj festival „Ljetna šema". Osim što će Toxara uz kandžiju i pomoć Golih žena otpjevati neizostavni hit festivala „Donji Miholjac", nastupaju još Elemental i Harvo Jay.

Utorak 3. srpnjaU utorak dva odlična koncerta u Zagrebu. U Močvari ekipa Žednog uha dovodi kanadsku grupu Japandroids. 2012. godine su održali čak 200 nastupa te godine. Jedan od koncerata održali su i u Zagrebu i taj njihov koncert mnogi su još godinama prepričavali kao jedan od najboljih rock koncerata te godine.  Njihova je glazba svojevrsna mješavina rocka bliskog Springsteenu i Tom Pettyu u kombinaciji sa punkom kakav sviraju Husker Du i Replacements. Ujedno je to i zagrijavanje za festival SuperUho koji se od 6. do 8. kolovoza održava u Primoštenu. Ukratko, valjalo bi doživjeti nastup kanadske rock grupe Japandroids u utorak u Močvari.Istu večer, dakle u utorak 3. srpnja u Vintage Industrial bar dolazi grupa Soulfly Maxa Cavalere. Riječ je o jednom od najznačajnijih predstavnika metala od postanka heavy metala a kako je riječ o grupi koja komotno puni i stadione onda je ovaj njihov nastup u Vinatgeu prava poslastica za fanove. Ujedno je to i najava novog albuma kojega opisuju kao tribal trash death metal i kojim se vraćaju svojim korijenima odnosno zvuku sa prvog albuma „Chaos AD".

Četvrtak 5. srpnjaI na kraju ne možemo ne spomenuti Tabor Film festival koji svake godine osim filmovima privlači sve više publike zbog koncertnog djela festivala. Dakle, osim što će od 5. do 8. srpnja u Desiniću odnosno Velikom Taboru biti prikazano preko 1300 kratkometražnih filmova raznih žanrova, nastupit će i čitav niz sjajnih izvođača. U ta će četiri dana publika vidjeti PipsChips & VideoClips, Kawasaki 3P, M.O.R.T., Maju Posavec, Jonathan, Cinkuše, Zorana Predina, Seven That Spells, Nenu Belana i Fiumense, Bebe Na vole, Nipplepeople, Gabi Novak uz pratnju Matije Dedića, Kranšvester itd. Doista impresivan popis izvođača a tu su još i razni Dee Jayevi kao i prigodne izložbe i zanimljiva predavanja no važno je da svi koji se odluče pohoditi ovogodišnji Tabor Film festival sigurno neće požaliti.