Otvoren 24. međunarodni kazališni festival "PUF"

Izvedbom kazališnog projekta "Anno Domini 2018", predstavom "Halab" u hrvatsko - španjolskoj koprodukciji čiju koreografiju i režiju predstave potpisuje Sol Picó, sinoć je na pulskom Trgu Portarata otvoren 24. međunarodni kazališni festival PUF.

Do 5. srpnja bit će prikazano deset predstava, a namjera predstave "Halab" bila je, kako je naveo organizator, osvijestiti i pružiti vidljivost humanitarnoj tragediji izbjeglica koje svakodnevno riskiraju život u Sredozemnom moru pokušavajući pobjeći teroru iz njihovih zemalja. Riječ je u putujućem uličnom plesnom djelu koje je interpretiralo petnaest glumaca i plesača.

Po riječima umjetničkog direktora PUF-a Branka Sušca, ovaj festival svake godine nastoji biti tematski aktualan, pa je stoga i tema predstave "Anno Domini" ovaj put problem izbjeglica. Druga predstava večeri održava se u Istarskom narodnom kazalištu, a nastupa Plesna kompanija Michal Zahora iz Češke s predstavom "Pulsar".

Današnji drugi dan festivala donosi predstavu "Posvećenje proljeća" koja će se uprizoriti u Istarskome narodnom kazalištu u Puli.