Uz pomoć sponzora Anto bi mogao na paraolimpijske igre u Tokiju 2020.

Anto Joskić stradao je u Domovinskom ratu i poslije toga je shvatio da se sportom osobe s invaliditetom uključuju u normalan život. Tako se počeo baviti tenisom u kolicima.

Tenisom u kolicima Anto se bavi od 13. godine, od 16. nastupa za hrvatsku reprezentaciju. Višestruki je i aktualni prvak Hrvatske u tenisu u kolicima, te od ovog tjedna najbolje plasirani hrvatski tenisač u kolicima na svjetskoj rang-listi na 61. mjestu.

Veliki cilj i želja su mu izboriti nastup na paraolimpijskim igrama u Tokiju 2020., kao prvi Hrvat u ovom sportu. Za to mora ući među 50 najboljih na svijetu. Da bi uspio u tome potrebna mu je pomoć sponzora, jer da bi imao uspjeha u tenisu, mora se ići na barem 15 međunarodnih turnira godišnje što stoji puno novca.

Anto je osvojio sedam međunarodnih ITF turnira u parovima, te igrao tri finala u pojedinačnim turnirima uključujući prošli tjedan Zagreb Open, gdje je izgubio od Josefa Rieglera iz Austrije - 30. igrača na svijetu. Sportska kolica za tenis stoje više od 30.000,00 kuna, a za odlaske na turnire, svaki je minimalno 600 eura u Europi, a izvan Europe više od 1.000,00 eura, tako da je za jednu sezonu potrebno 7-8 tisuća eura.

Antova priča pokazuje da kad jednom nastupi invaliditet, čovjek se ne mora prepustiti nego može tražiti nove izazove u drugim aktivnostima u životu.

O svom putu, problemima s kojima se susreće i sportu osoba s invaliditetom Anto Joskić je govorio u emisiji Dobro jutro, Hrvatska.