40 godina Hitne medicinske pomoći Osječko-baranjske županije

Hitna medicinska pomoć Osječko baranjske županija proslavlja 40-tu godišnjicu djelovanja. Nakon svečanosti održane u rektoratu Sveučilišta u Osijeku izvedena je i pokazna vježba u kojoj su osim djelatnika Hitne pomoći sudjelovale i druge javne službe

Prije nekoliko mjeseci obnovljen je vozni park Hitne medicinske pomoći sa suvremno opreljenim vozilima tako da, kaže ravnateljica Silvana Sabo, imamo 45 timova hitne medicinske pomoći s liječnikom, vozačem i medicinskim tehničarom. Imamo i pet timova koje čine po dva tehničara, te pet timova prijavno-dojavne jedinice koje čine liječnik i dva tehničara, dodala je.

Zavod za hitnu medicinu zapošljava upošljava 50 liječnika, 84 medicinska tehničara i 83 vozača. Svečanost obilježavanja 40-e godišnjice djelovanje održana je u dvorištu rektorata Sveučilišta u Osijeku, a nakon toga ispred Druge gimnazije odnosno na Trgu Svetog Trojstva održana je pokazna vježba za građane na kojoj je predstavljen nova oprema i vozila, a održan je i simulirani prikaz pljačke banke i prometne nesreće s ozlijeđenim, te intervencija predstavnika hitne pomoći, Crvenog križa i Državne službe za zaštitu i spašavanje.