Gubitak registarske oznake - što dalje?

Što učiniti ako vam ispadnu registarske oznake s automobila ili vam ih netko ukrade? Oni koji su to prošli, kažu da je postupak spor i nimalo jednostavan. Dobra je vijest što je od prvog siječnja ove godine - pojednostavnjen.

Ljetni odmor, ali i svakodnevnu rutinu može vam pokvariti i glavobolje uzrokovati - gubitak registarske oznake.

Ako intenzivna potraga po posljednjoj prevaljenoj ruti ne urodi plodom, tražite pomoć od sugrađana na društvenim mrežama, portalima, radijskim postajama. A u policiji savjetuju - odmah prijavite gubitak registarske oznake jer riskirate kaznu od 300 kuna!

Potvrda vrijedi trideset dana, a sam postupak ishođenja nove oznake - kažu u policiji, od prvog siječnja ove godine je - jednostavniji i brži.

Prije je to bila šetnja od stanice za tehnički pregled do policije, sad je to pojednostavljeno - samo se prijavi na policijskoj postaji, prilikom prijave treba se donijeti dokaz o vlasništvu vozila, to je prometna dozvola, osobna iskaznica i već sljedećeg dana može se u stanici za tehnički pregled zatražiti nova registarska pločica koja se po novome plaća 65 kuna, plus prometna dozvola nekih stotinjak kuna sve skupa, objasnio je Danijel Posavec iz PU Varaždinske.

No možete se pozdraviti s vašom starom prometnom dozvolom jer morate napraviti novu. Također, ukoliko vam na automobilu nedostaje jedna oznaka, najčešće je riječ o gubitku, no ako vam nedostaju obje - vjerojatno su vam ukradene što je kazneno djelo, tvrde u policiji.

Ako izgubite, ili pronađete nečiju "tablicu" obavijestite policiju da biste izbjegli komplikacije.