Etno sajam '(SR)etno Selce'

U Selcu se već sedmu godinu održava etno sajam '(SR)etno Selce'. Prikaz tradicijskih običaja u selačkom kraju privlači veliku pozornost malih obrtnika koji sudjeluju, kao i brojnih turista.

Tople ljetne večeri na Jadranu znače i početak raznovrsnih manifestacija kojima domaćini dočaravaju stare tradicijske običaje, plesove i jela. Sve je počelo u ranim večernjim satima povorkom koju je predvodio barjaktar. Red glazbe, red ćakule i kako ulazimo u večernje sate tako se ozračje  zagrijava.

Mlaćenje prazne slame jedan je od najstarijih selačkih običaja koji narodu predviđa kakva će godina biti po urodu. Hoće li biti bolje s ulovom  iz mora ili će bolje zemlja roditi. A sve se to zna po pravcu dima koji ide iz zapaljene slame.

Možda Selčani nemaju poljorivredna dobra, ali svakako imaju bogatu folklornu povijest. Tradicionalno Selačko kolo dočarali su članovi KUD-a Neven.

7. po redu etno festival u Selcu je iza nas. Do sljedeće godine prepričavat će se uspomene i uživati u sjećanju na okuse i mirise koje su gosti ponijeli iz tog malog pitoresknog mjesta na crikveničkoj rivijeri.