SubScena poziva na plesni performans "Black and White"

SubScena za kazalište, izvedbene umjetnosti i ostale hibride poziva na plesni performans "Black and White", koji nastaje kao rezultat suradnje umjetnika Tanje Puklek (RH), Sifisa Selemea (RSA) i Filipa Borellija (RH), u okviru jednomjesečnog rezidencijalnog umjetničkog istraživanja u programu SubScene.

Izvedba se odvija u Dvorani za izvedbene umjetnosti, AKC Medika, u ponedjeljak 9. srpnja 2018., s početkom u 20. sati.

Multimedijalna plesna predstava "Black and White" istražuje kontrast kao temelj kulturoloških, socioloških, političkih, fizičkih i metafizičkih kohabitacija dviju polarnosti. Predstava povezuje dvije kulture koje su jedna drugoj egzotične, te upućuje na osvještavanje njihovih odnosa ili različitosti. Izlažući se drugim kulturama, osvježavamo svoj način života, ali i cijenimo svoje manire i običaje više nego prije, navodi se u najavi predstave.

SubScena za kazalište, izvedbene umjetnosti i ostale hibride neprofitni je projekt kojeg u partnerstvu provode Autonomni kulturni centar Attack i Udruga Cirkorama unutar AKC Medika, a s ciljem afirmiranja i povezivanja avangardnih i eksperimentalnih izvedbenih umjetnika/ca iz Hrvatske, regije i svijeta, neovisno o žanru, stilu i razdoblju kojem pripadaju. Projekt financijski podržavaju Grad Zagreb, Ministarstvo kulture Republike Hrvatske, te Zaklada "Kultura Nova" i Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva.