10. Štruklijada - izbor najboljih zagorskih štrukli

10. Štruklijada - izbor najboljih zagorskih štrukli i kulinarski show - održat će se u subotu, 7. srpnja  u Muzeju Staro selo u Kumrovcu. Ovogodišnja štruklijada organizira se u okviru provedbe projekta 'Uživam tradicijo'  koji je odobren u okviru Programa suradnje Interreg V-A Slovenija - Hrvatska te se sufinancira sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj. 

Degustacije, nagradne igre, muzejsko-edukativne radionice, prikaz starih zanata, raznolik kulturno zabavni program - nastupi kulturno-umjetničkih društava, tamburaša i solista čeka vas u Kumrovcu.

Natjecanje u pripremanju zagorskih štrukli ove će godine biti kulinarski show - troboj u kojem će učenici Srednje škole Zabok, babice iz susjedne nam Slovenije i zagorske babice odmjeriti snage. Natjecanje se odvija na otvorenom i pred brojnim posjetiteljima, koji će ujedno imati priliku uživati u štruklima, ali i vidjeti sam način pripreme.

U emisiji Dobro jutro, Hrvatska manifestaciju su najavili gosti: pobjednica štruklijade 2017. Štefica Gulija, župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar i Karolina Barilar, direktorica Zagorske razvojne agencije Zara: