Međunarodni susret: 300 mladih u Rijeci uči o kreativnosti i miru

O danas pa do kraja tjedna u Rijeci se održava RAIYIS - Međunarodni susret mladih za kreativnost i mir, na kojem će se okupiti tristotinjak mladih.

Organizirali su ga njemački Međunarodni centar za inovacije u obrazovanju, izraelski Al Qasemi koledž te Osnovna škola Milan Brozović iz Kastva, pod pokroviteljstvom Grada Rijeke. Na susretu se okupilo tristotinjak djece i mladih u dobi od 14 do 17 godina iz Izraela, SAD-a, Japana, Njemačke te prijateljskih gradova Neussa i Kawasakija.

Bit će održano 45 različitih radionica s predavačima iz sedam zemalja, kao i deset panela na kojima će razmjenjivati iskustva, a sudionici će posjetiti i 39 institucija, najavljeno je danas na konferenciji za novinare.

U ovom sedmodnevnom kampu tristotinjak djece i mladih iz različitih dijelova svijeta (Izrael, SAD, Japan, Njemačka, Srbija) učit će od međunarodnih stručnjaka, izmjenjivati iskustva, družiti se i putovati. Cilj susreta je otvaranje dijaloga o miru i kreativnosti kroz aktivnosti koje motiviraju i osnažuju mlade da budu aktivni građani.